Historie
193
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-193,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Historie

Totalprosjekt AS ble stiftet i 1967 av Finn Næss.

Finn Næss hadde en visjon om å realisere samfunnsnyttige prosjekter med en enkelt kontraktspart. Dette var begynnelsen på det vi i dag kjenner som Totalentreprisen, den mest utbredte kontraktsformen i byggebransjen i Norge. Totalprosjekt as har historisk stått for utbygging av Rådhus, Sykehjem, skoler og andre offentlige bygg og anlegg. 

I 1994 kjøpte John Grønlien, nåværende eier, selskapet. Han videreførte selskapets «totaltankegang» til  å omfatte alle prosesser fra konseptutvikling, finansiering, plan og utvikling, gjennomføring og drift.

John Grønlien videreførte selskapets tidlige visjon om å realisere samfunnsnyttige prosjekter med langsiktig eksistenssikring. Totalprosjekt har arbeidet mye med prosjekter hvor samhandlingen mellom offentlig og privat sektor har vært avgjørende for suksess. Totalprosjekt sin modell for denne samhandlingen betegnes som sivil sektor. Totalprosjekt har også gjennomført rene offentlige- og private prosjekter.